Svart ytterdörr med fulla garantier från Ekstrands

En svart ytterdörr är väldigt snyggt och tack vare sin färg står de pall mot tillfälliga modetrender. Men du kanske blir förvånad över att få veta att just svarta ytterdörrar, hos många dörrtillverkare, inte täcks av alla garantier. Som tur är detta inte fallet hos oss på Ekstrands. Hos oss får du fulla garantier även på svarta dörrar.

Varför är det då så svårt att få en svart ytterdörr med fulla garantier?

Svarta eller riktigt mörka nyanser av andra färger blir mer påverkade av solens värme och temperaturförändringar än vad ljusare dörrar blir. Speciellt dörrar som är installerade på södersidan av huset kan utsättas för väldigt höga temperaturer under många timmar per dag. Inte bara på sommaren utan även vinterdagar då temperaturen på dörrens yta kan växla från t.ex. -15 till +40-50 plusgrader på kort tid när solen ersätter vinternattens kyla. Om en ytterdörr då har en aluminiumplåt som ligger relativt nära ytan (ca 4 mm) påverkas denna och börjar böja sig. Detta betyder att hela dörren kan börja ändra form och börja bukta. Utöver det kan även färgen påverkas negativt av de höga temperaturerna.

Eftersom vi på Ekstrands använder tåligare färg och kraftigare fukt- och temperaturtåligare ytskikt lider inte våra dörrar av samma problem. Det är därför vi erbjuder samma garantier på svarta dörrar som alla våra andra dörrar. På Ekstrands accepterar vi reklamationer av svarta dörrar om de buktar ut eller in mer än standard. Våra dörrar testas vad gäller snabb temperaturförändringar från -15 till + 80 grader.

Det behövs endast lite inspiration

Även om svarta ytterdörrar kan behöva lite mer omtanke än andra dörrar kan det vara väl värt det eftersom de kan tillföra både autenticitet till ett hus i klassisk stil och stilrenhet till en modern arkitektur. Och när du köper från Ekstrands finns det egentligen ingen anledning att vara tveksam för att köpa en svart dörr.

Vi har länge levererat svarta ytterdörrar med generösa garantier och kommer fortsätta så. Här är några exempel på hur snyggt det kan bli med våra dörrar. Vi hoppas att det hjälper er med inspiration till ert framtida dörrköp!

 

Se alla Ekstrands ytterdörrmodeller!

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Kommentarer (2)

 • Avatar

  Per Arne

  |

  Hej
  Jag undrar hur lång garanti ni har på en svart ytterdörr. Både på form och färg.
  Mvh Per Arne

  Reply

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com