Fönsterbyte på idylliskt, rött hus med vita knutar.

Ekstrands gjorde ett fönsterbyte på detta charmiga röda hus med vita knutar och matchande lador i Dimbo, Tidaholm. Huset fick nya, fräscha fönster utan att förlora sin traditionella karaktär.

Nytt fönster från Ekstrands på ovanvåningen.

Nytt fönster från Ekstrands på ovanvåningen.

På övervåningen installerades ett 2-lufts inåtgående fönster med dreh-kipp. Dreh-kipp innebär att man kan öppna fönstret inåt på samma sätt som man traditionellt skulle öppnat ett utåtgående fönster. Man kan också, genom en omställning i handtaget, luta den övre delen av fönstret inåt och ställa det i s.k. vädringsläge. På så vis kan man ventilera på ett optimalt sätt utan att behöva lämna fönstren gapande. Detta fönster har även avtagbara spröjs i aluminium.

Kan jämföras med fönstret på nedervåningen som inte är bytt ännu.

På denna sida av huset har vi installerat tre stora panoramafönster på ovanvåningen. De två yttersta fönstren har brutna vinklar. Alla tre fönster är inåtgående, vilket betyder att de alla går att öppna inåt (s.k. dreh) för vädring och putsning. Men fönstret i mitten har inte bara dreh utan är även ett kipp-fönster. Vilket innebär att det, liksom fönstret från förra bilden, går att ställa i vädringsläge. Även här är spröjsen avtagbara och i aluminium.

Fönstret är ett 3-lufts fönster, alla tre fönsterbågarna sitter i en och samma karm. Ekstrands har en väldigt flexibel tillverkning vilket gör brutna vinklar och udda mått till vår specialitet.

vår hemsida hittar du alla våra modeller av fönster och dörrar och får även möjlighet att boka ett kostnadsfritt hembesök.

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com