Ekstrands fönster

Funderar du på att byta fönster?
Att byta fönster skall man bara behöva göra en gång i livet. Investeringen är stor och det finns mycket information att ta ställning till.

Ladda ner folder om att byta fönster

Ekstrands har ett brett sortiment av alla olika typer av fönster. Kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med fönsterbyte:
0479-10040, info@ekstrands.com

Ekstrands fönster – konstruktioner

Träfönster – inåtgående och utåtgående

Ekstrands träfönster är unika för skandinavien. Konstruktivt träskydd betyder att produkten är konstruerad med hänsyn till de yttre faktorer som påverkar produkten över tid. Det kan tyckas självklart men inte något som alla lever upp till. Exempel på konstruktivt träskydd kan vara utformning av profiler för att undvika att vatten blir stående. Att undvika kapilärfällor och ha en konstruktion som är tät och inte tillåter fukt att tränga in och bli stående. Till konstruktivt träskydd kan man även lägga val av material och val av färgsystem. Ekstrands fönster målas med ett miljövänligt färgsystem i 3 steg, och har tex. glaslisten monterad på insidan och glaset är hellimmat. Ekstrands träfönster är tillverkade av kvistfritt 3-skiktslimmat virke i båge och karm, sorterat efter årsringar och utvalt som tätvuxet virke. Vi lämnar 5 års garanti på ytbehandlingen på alla våra träfönster.

Trä / Aluminium fönster – inåtgående och utåtgående

Ekstrands kan leverera fönster med aluminiumbeklädnad utvändigt, lämpligt vid extremt utsatta lägen. Beklädnaden är glasbärande vilket gör att fönstret får en stilren optik. Fönsterna levereras i de flesta mått och utförande. Aluminiumet kan även fås i flertalet olika RAL-nyanser utan extra kostnad.

Vikfönster / Skjutfönster

Ekstrands vikfönster & skjutfönster är lika välisolerade som våra övriga fönster. Kraftiga konstruktioner och avancerade beslagssystem gör att stora ytor kan öppnas upp. Finns även med aluminiumbeklädnad utvändigt. Ekstrands har även s.k. kip-skjut partier. Skjutfönster typ “kip-skjut” bygger på europafönstrets inåtgående konstruktion vilket gör att man får ventilationsfunktion i beslaget. En av fördelarna med Ekstrands skjutfönster är att man i stängt läge inte har någon optisk skillnad mellan den fasta och skjutbara delen. Skjutfönster kan levereras i flera olika utförande upp till 6 meters bredd. Tillval i form av fyllning, poster och olika spröjsalternativ gör att skjutfönstren kan anpassas efter behov.

Underhållfria fönster i PVC – inåtgående

PVC-fönster i hög kvalitet är en utmärkt produkt. Billigare än trä, och underhållsfritt. Vi har sett bra PVC fönster som efter 30-40 år fortfarande idag ser ut som nya. Vi tillverkar fönster på beställning millimeteranpassat till ditt hus. Fasta och öppningsbara, runda och halvrunda. Med och utan spröjs eller glasdelande poster. Inåtgående fönster kallas dreh-kip och har den smarta kip-ventilationen. Kip-skjutpartier är en prisvärd lösning när man vill öppna stora ytor utan att störa möbleringen varken ute eller inne.

Läs mer om Ekstrands fönster


 

Ekstrands Fönster

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com