Leverans med helikopter till ö

Ibland får man göra nya, spännande saker på jobbet.

Ett sådant tillfälle var det i mars tidigare i år då Ekstrands hade fått i uppdrag att leverera och installera produkter till en ö i Stockholm som varken hade broar till ön eller vägar att köra på. Som om det inte var utmaning nog var stora skjutparti en del av beställningen. Därför fick man ta till den lite ovanliga lösningen att flyga denna leverans med helikopter från fastland till den lilla ön. Ett spännande undertagande. Tyvärr fick våra snickare själva nöja sig med att ta båten över.

Att fixa denna leverans med helikopter visade sig vara ett väldigt snabbt och effektivt sätt att sköta det på. Flygningen, med hela 6 lyft, tog endast 25 minuter. Även montaget av produkterna skedde samma dag.

Några bilder från helikopterleveransen:

Bilder från före, under och efter montaget:

 

Specialtillverkade dörrar

Förutom fönster hade kunden även beställt en pardörr i modell Park 870 G18 med blyinfattat glas, målad i kulör RAL 5010.

leverans med helikopter

 

Vi installerade även en parvikdörr i modell EX/1F-LA med dolda gångjärn i värmebehandlat ädelträ, för att dölja några nödvändiga men kanske inte så snygga maskiner. Detta parvik visar verkligen på hur annorlunda slutresultatet kan bli jämfört med standard utseendet men lite kreativitet. Så här ser EX/1F ut i standard utförande.

Slutligen hade kunden även beställt ett fönster med blyinfattat färgat glas som ni kan se nedan. I dagens arkitektur är det inte många som inkorporerar fönster med färgat glas men det kan tillföra en unik karaktär och stämningsfull känsla.

_D4_9922_ps

Vi har även en video på vår YouTube-kanal om denna speciella beställning!

Stort tack till kunden som lät oss filma/fota och ordnade kontakten med helikopterfirman!

Vill du beställa dörrar eller fönster från oss på Ekstrands gå in på vår hemsida och boka ett hembesök!

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com