Ekstrands huvudkontor har flyttat, välkomna till vår nya utställning!

När Ekstrands startades som ett litet familjeföretag drevs kontoret i familjens hem. Allt eftersom företaget växte införskaffades nya lokaler och sedan 2005 har Ekstrands huvudkontor i Osby legat på Södra Portgatan 28, men strax före jul flyttade vi igen.Eftersom vi värderar tradition håller vi oss fortfarande i Osby och flyttade faktiskt bara över gatan, till Södra Portgatan 19.

Trots att vi hade nästan 600 kvm tyckte vi att det var lite snålt med plats för att visa upp alla vårt breda produktsortiment. Vår redan väldigt stora utställning har nu blivit ännu större! Vilket gör oss till Skandinaviens största dörr och fönster utställning. Det tycker vi förtjänar ett besök hit! Nu finns ännu fler produkter att känna/se/uppleva. Ett av tilläggen i utställningen är vår nylanserade I-karm, det dolda karm-systemet. Även vår arkitektritade Braid 180 finns i både ek och färg. Dessutom visar vi nu upp fler vackra dörrar i ädelträ. Vi har också fått större utrymme att visa upp vårt breda sortiment av innerdörrar.

 

Vår outlet har också flyttats och omorganiserats. Den är som vanligt öppen året runt under kontorstider. Kom och fynda!

Men det är inte bara våra produkter som har fått bättre lokaler. Vårt kontor har också flyttat hit. Med ny och fräsch inredning har vår arbetsplats fått ett riktigt lyft. Kontoret är designat och inrett av Heidi Ekstrand. Inredningen är modern, trivsam och stilren. Men inte bara det estetiska togs i åtanke när de nya lokalerna skulle ritas upp, så här skriver VD Bo Ekstrand om våra nya lokaler:

I de flesta nyetableringar av kontor förs livliga diskussioner om för- och nackdelarna med kontorslandskap visavi slutna individuella kontorsrum. Det finns många som mår riktigt dåligt av öppna kontorslandskap. Somliga personer är bullrigare än andra och hörs tydligt. Många som behöver föra ett känsligt telefonsamtal lämnar landskapet och står i korridorerna och pratar istället. Det finns säkert för- och nackdelar med båda varianterna. Det gamla konceptet med ett kontorsrum per anställd verkar dock vara mer eller mindre dött i nya kontor. Att döma av hur nyetablerade kontor ser ut så blir det mest kontorslandskap.
I utvecklingen av vårt nya kontor med integrerad utställning har vi försökt ta till oss av alla argument. Resultatet blev en, som vi tycker, lyckad hybrid mellan kontorslandskap och slutna kontorsrum.

Utgångspunkten var ju en konventionell industrilokal i anslutning till 4 arbetsplatser/kontorsceller utmed fönstren och gatan. Dessa kontorsceller rev vi ned så att vi kunde börja med en tom industrilokal. Målet var en fräsch utställning där vi integrerar kontors/arbetsplatser så öppet som möjligt.

Kontorsadministrationen har således integrerats med utställningen av dörrar och fönster på ett sätt som tillfredsställde våra önskemål på ett bra sätt. En ständig ström av besökare till utställningen tillför arbetsmiljön ännu en dimension vi hade att ta hänsyn till i utvecklingen av projektet. Vi vill leva med våra kunder, känna pulsen av informationen till dem, närvaron när kunder beslutar sig för oss som leverantör, närkontakt mellan alla medarbetare och dessutom ha en lugn och tyst arbetsmiljö. Ett i sig omöjligt uppdrag.

Varje medarbetare sitter nu “isolerad” i 3×3 meter stora moduler med insynsskydd upp till 1,5 meters höjd. Modulerna är 2,1 m höga. Ljudnivån har blivit behaglig för våra 20-talet medarbetare. Även när vi har kunder i lokalerna. Fikautrymme och kök finns i samma lokal som arbetsplatserna.

Öppettiderna är som vanligt 8-17 alla vardagar. Vi hoppas att ni kommer och besöker oss!

Varmt välkomna!

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Kommentarer (2)

  • Avatar

    Bo Ekstrand

    |

    Även styrelseordföranden fick en glasbur!

    Reply

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com