Kan man byta fönster under vintern?

Hösten 2016 var ovanligt varm i våra trakter. Men nu är det vinter och kylan har kommit. Ibland går livet för snabbt och man hinner inte med allt man tänkt sig, t.ex. att byta fönster eller ytterdörr. Kanske funderade ni på ett fönsterbyte under våren och sommaren men så gick tiden och ni hann inte. Då är frågan nu: Kan man byta fönster under vintern?

Svaret är så klart: Ja! Man kan naturligtvis byta fönster även under vintern! Det kan till och med finnas fördelar med att byta under kallare tider.

Att byta fönster under vintern tar lika lång tid som under sommaren. Det tar endast lite längre tid att byta fönster när det är djup snö. När det är barmark är det ingen skillnad, eftersom kylan i sig inte påverkar tiden. Under vintern ställer vi i ordning allt vi behöver för bytet innan och byter ett fönster i taget. Vi håller även dörrarna mellan rummen stängda för att inte kyla ner hela huset. Att byta fönster kan jämföras med att vädra ut ett rum.

En positiv aspekt är att det oftast är kortare leveranstider under lågsäsongen på vintern, och ofta finns det speciella vintererbjudanden. Vi byter fönster även under vintern med minimala olägenheter för våra kunder.

Efter ett fönsterbyte med Ekstrands fönster får man lägre uppvärmningskostnad under den kalla årstiden. Under rätt förutsättningar får man ännu lägre kostnader om man byter till vårt Passivhusfönster EC/90 plus+ som är en passivhuscertifierad komponent. Utöver fönster kan man även få alla Ekstrands ytterdörrar i utförande Passiv 91 som också är certifierad för passivhus.

Gå in på vår hemsida och boka ett kostnadsfritt hembesök redan nu. Eller titta på vårt fönstersortiment antingen på vår inspirationssida eller genom att titta igenom vårt fönstersortiment.

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com