Barnen fick måla ytterdörrar med vattenburna färger

Som träskydd på fönster och dörrar har man i decennier använt färg och impregnering med miljöfarliga lösningsmedel och miljögifter. Dessa system är ur tillverkarens perspektiv enklast att använda eftersom de är snabbtorkande. Men utvecklingen har gått framåt och det finns idag alternativ. Vattenbaserade färgsystem är svårare att jobba med. De medför t.ex. längre torktider som innebär längre produktionstider. EKSTRANDS har trots detta sedan 90-talet valt att använda och utveckla miljövänliga vattenburna färgsystem.

För att praktiskt bevisa hållbarheten på Ekstrands ytterdörrar som målats med vattenburen miljövänlig färg hölls det i helgen, på skyltsöndagen i Osby, ett evenemang där barn fick komma och måla på Ekstrands grundmålade ytterdörrar med vattenburna färger. Barnen försågs med förkläden, handskar, penslar och en uppsjö av olika kulörer som blivit över från ytterdörrsproduktionen.

Barnen fick måla ytterdörrar med vattenburna miljövänliga färger

Eventet var väl besökt och det var många barn som kom för att måla ytterdörrar. Dörrarna kommer att pryda entrén på Ekstrands huvudkontor som konstverk. Där kommer de få vara kvar och bevisa hur vattenburna färger består även i ur och skur.

Här kommer lite bilder ifrån eventet både på VD som passade upp på barnen med att öppna färgburkar och tvätta penslar hela dagen och på många av de barnen som kom och besökte oss! Tack för att Ni kom och målade! Det blev riktigt fina dörrar i slutändan 🙂

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com