Special entréport i massiv ek

Jag tog en tur i vår fabrik och stötte på ett fantastiskt hantverk! En special entréport efter kunds beställning, där man har utgått ifrån en bild på orginaldörren som satt där förr i tiden. Porten hade blivit utbytt till en ny port i aluminum för ett tag sedan och kunden ville nu återskapa den orginala entrén! Eftersom special är vår specialité så är det inget problem för våra kunniga hantverkare i verkstaden att skapa fantastiska snickerier som denna entréport. Just denna dörren har Per Bertilsson tillverkat, det är mycket yrkesmässigt arbete och hantverk i att ta fram dessa klossar och lister i massivträ. Per har flera decennier av erfarenhet i snickeribranschen bakom sig.
Här är lite bilder på porten i massiv ek efter att den precis hade oljats första gången:

Oljad entréport

Efter att oljan har trängt in i träet och massivträytan har torkat så får eken en väldigt vacker lyster.

Jag såg till att titta förbi fabriken några dagar senare för att få se det färdiga resultatet. Denna special port var även utrustad med två sidoljus i samma design som dörren samt ett överljus. Det blir en riktigt pampig entré! Så här ser den färdiga specialporten ut framifrån med sidoljus och överljus.

 

Entréport färdiginstallerad i Kristianstad

Jag har sedan dess besökt Kristianstad och tittat på porten efter installation, så här ser det ut idag hos Wayne’s Coffee med Ekstrands entréport i massiv ek 🙂

Entréport special från Ekstrands i massiv ek

Spåra från din sida.

Kommentarer (5)

 • Avatar

  Bo Ekstrand

  |

  Gediget snickeri utfört av duktiga hantverkare på Ekstrands Dörrar & Fönster.

  Reply

  • Avatar

   Elisabeth Larsson

   |

   Jag vill gärna veta vad kostnaden skulle bli för ny entréport till fastighet från 1928 i ek..Mvh Elisabeth Larsson

   Reply

 • Avatar

  Christian Stoll

  |

  Was kostet so ein Teil?

  Reply

 • Avatar

  Tobias Rotzius

  |

  Hej! Vi äger ett parhus som byggdes 1903. Innan det var ett parhus så var det tre lägenheter så huset har en entré in till vårt trapphuset. Vi önskar en offert på en nytillverkad entréport. Ta gärna kontakt så skickar jag bilder och mått. Mvh, Tobias

  Reply

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com