Ekstrands kulturfönster på årets bygge! – Rådhuset i Kristianstad

Årets Bygge kallas branschens mest prestigefyllda tävling. Tävlingen lyfter fram exempel på årets gångna byggen som presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form.
 20 projekt nomineras varje år till priset. 
Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Byggindustrin.

I år har vinnaren för 2015 utsetts, och vinnaren blev den innovativa renoveringen av Rådhuset i Kristianstad. Byggherre för Rådhuskvarteret i Kristianstad var Kristianstad kommun. Juryns motivering lyder: ”I en historisk stadsmiljö från 1800-talet har ett modernt kontorshus vuxit fram med plats för 700 arbetsplatser för kommunen och Region Skåne och med stora offentliga mötesplatser. En kombination av partneringsamarbete och innovativ BIM-användning i projektets alla delar kunde kvalitetssäkra både kalkyler och tidplaner och tillvarata och inarbeta dialogen med byggherre och brukare på ett tidigt stadium.”

Rådhuset-i-Kristianstad-årets-bygge

Kulturfönster

Europa68-kulturfonster-inatgaendeEkstrands har levererat fönster till rådhusets renovering. I den gamla fasaden från 1800-talet behölls den tidstypiska arkitekturen och här passade Ekstrands kulturfönster helt rätt in. Med modern teknik, smarta ventilationsfunktioner och högsta isoleringsförmåga så har Ekstrands kulturfönster trots det ett gammeldags utseende, med dropplister och dekorklossar i äkta trä. Profilerna är klassiska men fönstrets konstruktion gör det möjligt att tillverka fönstret i större mått än vad som är normalt på öppningsbara fönster.

På Rådhuset i Kristianstad sitter Ekstrands Europa68 Kulturfönster i både grön och brun kulör, 2-lufts sidohängda inåtgående fönster med smart ventilationsfunktion (dreh-kipp) och microventilation i beslaget. De flesta fönstren var även försedda med ljudreducerande glas och solskyddsglas.

Här nedan följer lite bilder på det nyrenoverade Rådhuset i Kristianstad och Ekstrands Kulturfönster i flertalet olika utföranden.

Ekstrands kulturfönster i Krstd

Ekstrands kulturfönster på gammal arkitektur

Tidstypiska fönster från Ekstrands - Kulturfönstret

Nya kulturfönster på tidstypisk arkitektur

Nybygge tillsammans med gammal arkitektur

Gröna kulturfönster från Ekstrands

Nya kulturfönster från Ekstrands på gammal arkitektur

Nya bruna kulturfönster från Ekstrands

Bruna kulturfönster från Ekstrands på Rådhuset i Kristianstad

Tillbygget till rådhuset

Ekstrands fönster på rådhuset i kristianstad

Moderna glasdetaljer vid gammal arkitektur

Ekstrands kulturfönster

Modern glastrappa förenar de gamla husen

Rådhuset i Kristianstad - Årets bygge

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com