Gammeldags fönster på villa i Lidingö

År 2012 levererade Ekstrands fönster till denna nyrenoverade funkis-villan i Lidingö, Stockholm. Villan är totalrenoverad och kunden valde att installera gammeldags fönster på huset, Ekstrands typ Sverige104 fönster har ett gammeldags utseende men med ny teknik, marknadsledande målningsgarantier och u-värde U1,3w/(m2K). Ett modernt träfönster som ser gammalt ut.
Ekstrands fönster typ Sverige104 och ytterdörr i massiv ek

Gammeldags fönster

Fönstren är typ Sverige104, ett utåtgående fönster med sidohängd konstruktion. Just denna variationen har fönsterhakar, fönsterhaken är det klassiska enkla beslaget som passar på gamla hus. Men man kan även välja Sverige104 fönster med spanjolett. Stilen blir då lite modernare. Spanjolett (handtag) är mer modernt och praktiskt. Båda typerna kan levereras med så kallad putsningsspalt vilket gör att bågen kan skjutas i sidled och man kommer åt att putsa från insidan.
Gammeldags fönster med fönsterhake

Fönsterhakar ger ett gammeldags utseende på huset. Det passar utmärkt till gamla hus där man vill behålla stilen. Ekstrands träfönster har som standard vit distanslist mellan glas och man kan även välja vit toppförsegling och välja bort droppnosen i aluminium, då får man ett fönster med ett riktigt gammeldags utseende. Fönstret passar då perfekt till New-England stil eller gammal arkitektur.
Gammeldags fönster typ Sverige104 med fönsterhakar

Ekstrands Sverige104 är ett traditionellt skandinaviskt träfönster, designat för att passa typisk skandinavisk arkitektur. Med 104mm karmdimension, utåtgående konstruktion och smal bågprofil så passar SHF-fönster såväl en skånelänga som en herrgård i mellansverige.
Ekstrands utåtgående fönsterdörrar på terrass

Gammeldags fönster i typ Sverige104 kan även fås i så kallad TopSwing konstruktion, även kallat vridfönster eller H-fönster. Fördelen med detta beslaget är att bågen kan vridas runt vilket möjliggör putsning från insidan. TopSwing passar moderna hus, funkis samt 70-90-tals arkitektur.
Gammeldags fönster i vacker miljö

Design & inredning

Här kommer lite fler bilder ifrån denna vackra villan i Lidingö, Stockholm. Inredningen och designen är unik och vi hoppas det kan ge lite inspiration!
VardagsrumVardagsrum fönsterVardagsrum detaljBarnrumGästrum FlickrumSovrum Sovrum TV rum Badrum VardagsrumVardagsrum mot köket Vardagsrum Vardagsrum VardagsrumDetaljer inredningKöketKöketKöket och matplatsenKöketUteplatsen med utsikt

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Kommentarer (2)

 • Avatar

  Martin

  |

  Hej.
  Jätte fint hus med bra inspiration för mitt kommande bygge. Hade en fråga om husets färg, vad har den vita färgen för färgkod? Tack och ha en fin dag.
  / martin

  Reply

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com