Ekstrands fönster på Rusthållargården i Arild

För ett tag sedan levererade Ekstrands träfönster till Rusthållargården i Arild, nu har vi fått in högupplösta bilder på hur fint det blev! Rusthållargården i Arild är en gård från 1600-talet med vacker utsikt över berg och hav, idag drivs det hotell och restaurang rörelse där. Väl värt ett besök!

Ekstrands fönster - rusthållargården 1

Ekstrands fönster Sverige104

Fönstren som nu sitter på Rusthållargården är Ekstrands fönster Sverige104 i trä. Sverige104 är en utåtgående sidohängd fönsterkontruktion, på Rusthållargården är fönstren utrustade med äkta wienerspröjs i trä. Ekstrands fönster kan fås med ett flertal olika spröjsutförande. Exempel på spröjs är t.ex. avtagbar spröjs med hakbeslag i trä eller aluminium, äkta wienerspröjs i trä eller trä/alu som är limmad på båda sidor av glaset med en aluminiumprofil mellan rutorna, exklusiv ramspröjs i trä som sitter på gångjärn på fönsterbågen eller aluminium spröjs mellan glasen.

Ekstrands fönster - rusthållargården 2

Gammeldags fönster med fönsterhakar

Sidohängda utåtgående Sverige104 fönster i trä kan fås i två olika utförande, antingen med spanjolett eller fönsterhakar. Båda typerna kan levereras med s.k putsningsspalt vilket gör att bågen kan skjutas i sidled och man kommer åt att putsa från insidan. På rusthållargården har man valt fönsterhakar som ger ett mer klassiskt utseende och behåller stilen som arkitekturen hade, passar perfekt på gamla hus.

Ekstrands träfönster kan även fås i flertalet andra konstruktioner, som t.ex. Ekstrands fönsterkonstruktion Europa68 som är ett inåtgående fönster med smart ventilationsbeslag. Ekstrands har även vikfönster, skjutfönster och underhållsfria fönster i PVC som är mycket prisvärda.

Ekstrands fönster - rusthållargården5-

Ekstrands träfönster

Fönstren på Rusthållargården är 4-luft så kallade flaggfönster, fyra fönsterbågar som sitter i en karm. De nedre två luften har 2 liggande spröjsposter typ WSP2:0, äkta wienerwpröjs i trä. Ekstrands träfönster är unika för skandinavien. En av de största fördelarna med Ekstrands fönster i trä är att glaslisten är monterad från insidan, skyddad från väder, vind och även inbrottstjuvarna, den blir inte heller en kapillär fälla där fukt tas upp. Vi lämnar därmed 5 års garanti på ytbehandlingen på våra målade träfönster.

Ekstrands fönster - rusthållargården1-

Ekstrands fönster - rusthållargården6  Ekstrands fönster - rusthållargården4-

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Kommentarer (2)

 • Avatar

  Ibo

  |

  Hej,

  Jag skulle vilja byta våra fasta fönster mot öppningsbara fönster, helst så man kan öppna uppåt istället för sidleds.

  Återkom gärna

  Reply

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com