Fönsterdörr – Altandörr – Balkongdörr

Kärt barn har många namn! Vi kallar det för fönsterdörrar, men i folkmun kallas det även för altandörrar eller balkongdörrar. En altandörr är den dörren som går ut mot altanen, och en balkongdörr är ju dörren som leder ut till balkongen. I vår bransch som säljer fönster, är det en dörr baserad på en fönsterkonstruktion, därmed kallar vi det en fönsterdörr. Alla benämningar är lika rätt, och det finns fler utföranden än vad det finns namn på produkten!

Man kan få fönsterdörren helglasad, eller med bröstning på olika höjder.

1. Inåtgående Europa Fönster fönsterdörr helglasad 2. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr helglasad 3. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med glasdelande post GDP1:0 4. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med isolerad bröstning

1. Inåtgående Europa Fönster fönsterdörr helglasad 2. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr helglasad 3. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med glasdelande post GDP1:0 4. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med isolerad bröstning

 

Man kan välja spröjs i fönsterdörren, antingen äkta wienerspröjs eller avtagbar spröjs. Eller så kanske man vill ha aluminiumspröjs mellan glasen?

1. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med äkta wienerpsröjs i trä WSP 2:1 2. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med avtagbar spröjs SP3:1 3. Inåtgående Europa Fönster fönsterdörr med aluminiumspröjs mellan glasen ASP3:1

1. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med äkta wienerpsröjs i trä WSP 2:1 2. Utåtgående Sverige Fönster fönsterdörr med avtagbar spröjs SP3:1 3. Inåtgående Europa Fönster fönsterdörr med aluminiumspröjs mellan glasen ASP3:1

 

Man kan även få fönsterdörren som en parfönsterdörr. Både inåtgående, eller utåtgående.

1. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med spröjs SP4:1 2. Inåtgående Europa Fönster parfönsterdörr med avtagbar spröjs SP4:1 3. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med isolerad bröstning och äkta wienerspröjs i trä WSP2:1 4. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med isolerad bröstning och glasdelande post GDP1:0 och avtagbar spröjs SP1:1 5. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med isolerad fyllning och äkta wienerspröjs i trä WSP3:1 6. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr helglasad.

1. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med spröjs SP4:1 2. Inåtgående Europa Fönster parfönsterdörr med avtagbar spröjs SP4:1 3. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med isolerad bröstning och äkta wienerspröjs i trä WSP2:1 4. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med isolerad bröstning och glasdelande post GDP1:0 och avtagbar spröjs SP1:1 5. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr med isolerad fyllning och äkta wienerspröjs i trä WSP3:1 6. Utåtgående Sverige Fönster parfönsterdörr helglasad.

 

…och sist men inte minst så finns det en uppsjö av tillval! Barnsäkerhetsspärr, dubbla bottenstycke, säkerhetsglas, ornamentglas, spegel i bröstning, spröjs och glasdelande poster, fönsterbroms, dolda gångjärn, engreppskantregel för pardörr i passiv halva, specialhöjd, låg aluminiumtröskel, smart ventilationsbeslag, beslagspaket, och mycket mycket mera.

Har du några frågor eller funderingar angående fönsterdörrar, altandörrar eller balkongdörrar så kontakta gärna våra fönsterrådgivare, de är experter 🙂

Spåra från din sida.

Ekstrands Fönster & Dörrar

Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Kommentarer (15)

 • Avatar

  Lena

  |

  Jag vill veta priserna på spröjsade fönsterdörrar och spröjsade höga fönster! Vill köpa fyra dubbla fönsterdörrar samt ett stort spröjsat fönster!

  Reply

  • Avatar

   ekstrandsfonster

   |

   Hej Lena! Tack för intresset! Jag ber en av våra rådgivare kontakta dig
   Mvh
   Heidi

   Reply

 • Avatar

  Emma

  |

  Hej!
  Vi letar pardörr, till altan, önskar kontakt med er!
  Mvh Emma

  Reply

 • Avatar

  Sofie

  |

  Hej Vi letar trä altandörr/fönsterdörr med fasta spröjs 80×21 och skulle vilja ha prisuppgift. hur lång leveranstid har ni på era dörrar?
  mvh
  sofie

  Reply

 • Avatar

  Emma

  |

  Hej! Jag skulle vilja veta pris på fönsterdörr med lite bröstning och spröjs? Mvh emma

  Reply

  • Avatar

   Ekstrands Fönster & Dörrar

   |

   Hej Emma,
   priset varierar beroende på storlek och utförande. Det finns flertalet olika spröjsval, och det finns fönsterdörrar i flera olika typer, inåtgående, utåtgående, i trä, trä/aluminium eller PVC. Du får gärna ringa oss och få råd och hjälp: 0479-100 40. Alternativt sänd ett mail till info@ekstrands.com. 🙂

   Reply

 • Avatar

  Emelie

  |

  Hej, är intresserad av två par dubbeldörrar (sista bilden nr 5), kan en säljare vänligen kontakta mig.

  Mvh, Emelie

  Reply

 • Avatar

  Tilda

  |

  Hejsan! Jag vill veta pris på 2 st Balkongdörr nr 5. utåtgående (Sverige Fönster parfönsterdörr med isolerad fyllning och äkta wienerspröjs i trä WSP3:1)

  Kan man specialbeställa måtten efter behov?

  Reply

 • Avatar

  Sebastian

  |

  Hej,
  Jag skulle vilja ha prisuppgifter på dubbeldörr alternativ nr 5 tack.

  Reply

 • Avatar

  Marija Johansson

  |

  Hur kommer man i kontakt med er om man skulle vilja få ett pris på en dörr!?

  Reply

Lämna en kommentar

Familjeföretag med egen
tillverkning sedan 1945

Ekstrands Dörrar & Fönster AB
Södra Portgatan 19
283 50 Osby
Telefon: 0479-100 40
E-post: info@ekstrands.com